
موهبتهای خودتان را بشمارید
یک راه برای انجام این گام آن است که فهرستی را همین الان برای خودتان تهیه کنید و در آن بین ۳ تا ۵ چیز را که شکرگزار آنها هستید (از چیزهای مادی گرفته تا معنوی) بنویسید و آن را همیشه در دسترس بگذارید تا هر وقت چیز جدیدی به ذهنتان رسید به آن اضافه کنید.
مهربان بودن را در عمل تمرین کنید
این کار میتواند پیشبینی نشده (برای مثال، به یک خانم سالمند اجازه بدهید که در صف جلوتر از شما باشد) و یا برنامهریزی شده باشد (برای نمونه، در یک روز تعطیل مقداری غذا برای همسایه سالمند خود تهیه کنید و برایش ببرید). اصولاً مهربان بودن با دیگران از جمله دوستان یا افراد غریبه، باعث میشود که شما احساس توانمندی و بزرگواری کنید.
خوشیهای زندگی را بچشید
مثلاً وقتی یک توت فرنگی رسیده را میخورید، سعی کنید با تمام وجود بر شیرینی آن تمرکز کنید و آن را احساس کنید. یا وقتی هوا آفتابی است سعی کنید گرمای خوشید را با تمرکز درک کنید. از این اتفاقات به ظاهر ساده، آسان نگذرید. بعضی از روانشناسان معتقدند که داشتن چنین تصاویر ذهنی از لحظات خوشایند، میتواند در لحظات ناراحتی شما را کمک کند.
از کسی که کاری برایتان انجام داده تشکر کنید
اگر فردی هست که شما را در یکی از جنبههای زندگی راهنمایی یا کمک کرده حتما از او قدردانی کنید و این کار را به تأخیر نیندازید.
یاد بگیرید که گذشت کنید
با نوشتن یک نامه گذشت به کسی که شما را آزرده کرده یا خطایی در مورد شما انجام داده، خشم شما کم میشود. ناتوانی در بخشش دیگران، به معنی زندگی با احساس انتقام و نفرت است. در حالی که بخشش دیگران باعث احساس مثبت به گذشته خود و آرامش روانی میشود.
برای خانواده و دوستان خود وقت بگذارید
برعکس تصور خیلی از افراد، مقدار پولی که شما در زندگی دارید، عنوان شغلتان یا حتی سلامتی شما بزرگترین عامل مؤثر بر رضایتمندی نیست. بلکه بزرگترین عامل، ارتباطات اجتماعی قوی است.
از جسم خودتان مراقبت کنید
خواب کافی، ورزش و نرمش و خندیدن میتواند خُلق شما را بهتر کند و اگر این فعالیتها به طور منظم تداوم پیدا کند باعث میشود که از زندگی روزانهتان رضایت بیشتری داشته باشید.
شیوههای مناسب مقابله با استرسها و شرایط سخت را در خودتان پرورش دهید
شرایط و لحظات سخت در زندگی همه وجود خواهد داشت و نمیشود جلوی آنها را گرفت. ولی مشخص شده است که عقاید مذهبی میتواند در سازگاری مردم با این شرایط مؤثر باشد. در ضمن باورهای رهاییبخش، مثلاً «این نیز بگذرد» و یا «این موضوع که من را نمیکشد حتی میتواند من را قویتر کند» میتوانند بسیار کمککننده باشند.
نویسنده: سونجا لیوبومیرسکی (روانشناسدانشگاهکالیفرنیا)